به گزارش مشرق، حدیث گردکلی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس، با تایید مسمومیت 303 نفر از اهالی منطقه شمالآباد بهدلیل مسمومیت غذای نذری که شب سهشنبه در بین عزاداران توزیع شد، اظهار کرد: بیماران به بیمارستانهای آیتالله طالقانی، رازی، امام رضا (ع) و درمانگاه مهر مراجعه کردند.
وی افزود: از تعداد 303 نفر مصدوم ناشی از مسمومیت غذایی 13 نفر همچنان بستری هستند که پنج نفر از آنان کودک و بقیه نیز بزرگسال هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس با اعلام اینکه حال عمومی تمام بیماران خوب است، تصریح کرد: هفت نفر از این بیماران در بیمارستان آیتالله طالقانی و 6 نفر نیز در بیمارستان تامین اجتماعی رازی چالوس برای بررسی بیشتر بستری شدند.
وی با رد این خبر برخی از رسانهها مبنی بر وخامت حال یکی از بیماران کهنسال که در ICU بستری است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این فرد دارای سابقه دیابت و فشار خون بوده و تب بالایی داشت به بخش ICU منتقل شد که وی نیز حال عمومی مساعدی دارد.
گردکلی با بیان اینکه تمام بیماران تحت درمان آنتیبیوتیک قرار گرفتند، افزود: آزمایشهای لازم و توصیههای بهداشتی برای این بیماران و همچنین ارسال مقداری از باقیمانده غذای این مراسم برای آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران ارسال شد و نتیجه آن بهزودی اعلام میشود.
وی تصریح کرد: نمونهگیری برخی از بیماران نیز برای بررسی نتیجه به دو آزمایشگاه مرجع تهران ارسال شده است.
این مسئول با بیان اینکه تب، دلپیچه، دل درد و اسهال از عوارض ناشی از مسمومیت غذایی در این افراد میباشد، خاطرنشان کرد: این غذای نذری در اثر آلودگیهای ثانویه مانند آلوده بودن دست یکی از آشپزها، آلودگی ظرفهای غذا و یا آلوده بودن فضای آشپزی دامنگیر این عزاداران حسینی شد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر آلوده بودن گوشت استفاده شده در این غذای نذری، آن را رد کرد و گفت: با توجه به پخت این غذا از ساعت 5 تا 20 بدون شک آلودگی و عوامل بیماریزا در اثر حرارت بالا از بین رفته است و دلایلی مانند عدم رعایت بهداشت فردی، رعایت نکردن بهداشت در محیط طبخ غذا و نگهداری کوبیده حاصل از این آبگوشت در کنار حرارت و قرار ندادن در یخچال تا زمان مصرف آن از مهمترین عوامل این مسمومیت بهشمار میآید.
گردکلی از اجرای طرح ضربتی بهداشتی برای مساجد، تکیهها و هیئتهای شهرستان چالوس خبر داد و اظهار کرد: همکاران ما در واحد بهداشت محیطی و بیماریها قبل از شروع ماه محرم به آموزش هیئتامنای مساجد اقدام کردند.
وی برگزاری کارگروه سلامت بهمنظور بررسی بیشتر این بیماری را دلیل بر اهیمت موضوع دانست و افزود: دعوت از رئیس اداره تبلیغات اسلامی و آموزشهای توجیهی برای مبلغانی که این ایام به مساجد میروند، صدور کارت سلامت رایگان برای افرادی که در این ایام مسئولیت آشپزی و توزیع غذا را بر عهده دارند و بازدید از مساجد تکیهها از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت گرفت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس در پایان گفت: از پرسنل حوزه بهداشت و بهویژه درمان شهرستان چالوس که در این روزها تلاش شبانهروزی را با توجه به تعدد بیماران داشتند قدردانی میشود.
عزاداران مسجد امام سجاد(ع) منطقه شمالآباد شهرستان چالوس، دوشنبه شب براثر مصرف آبگوشت نذری دچار مسمومیت شده و به بیمارستانهای این شهرستان مراجعه کردند.
وی افزود: از تعداد 303 نفر مصدوم ناشی از مسمومیت غذایی 13 نفر همچنان بستری هستند که پنج نفر از آنان کودک و بقیه نیز بزرگسال هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس با اعلام اینکه حال عمومی تمام بیماران خوب است، تصریح کرد: هفت نفر از این بیماران در بیمارستان آیتالله طالقانی و 6 نفر نیز در بیمارستان تامین اجتماعی رازی چالوس برای بررسی بیشتر بستری شدند.
وی با رد این خبر برخی از رسانهها مبنی بر وخامت حال یکی از بیماران کهنسال که در ICU بستری است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این فرد دارای سابقه دیابت و فشار خون بوده و تب بالایی داشت به بخش ICU منتقل شد که وی نیز حال عمومی مساعدی دارد.
گردکلی با بیان اینکه تمام بیماران تحت درمان آنتیبیوتیک قرار گرفتند، افزود: آزمایشهای لازم و توصیههای بهداشتی برای این بیماران و همچنین ارسال مقداری از باقیمانده غذای این مراسم برای آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران ارسال شد و نتیجه آن بهزودی اعلام میشود.
وی تصریح کرد: نمونهگیری برخی از بیماران نیز برای بررسی نتیجه به دو آزمایشگاه مرجع تهران ارسال شده است.
این مسئول با بیان اینکه تب، دلپیچه، دل درد و اسهال از عوارض ناشی از مسمومیت غذایی در این افراد میباشد، خاطرنشان کرد: این غذای نذری در اثر آلودگیهای ثانویه مانند آلوده بودن دست یکی از آشپزها، آلودگی ظرفهای غذا و یا آلوده بودن فضای آشپزی دامنگیر این عزاداران حسینی شد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر آلوده بودن گوشت استفاده شده در این غذای نذری، آن را رد کرد و گفت: با توجه به پخت این غذا از ساعت 5 تا 20 بدون شک آلودگی و عوامل بیماریزا در اثر حرارت بالا از بین رفته است و دلایلی مانند عدم رعایت بهداشت فردی، رعایت نکردن بهداشت در محیط طبخ غذا و نگهداری کوبیده حاصل از این آبگوشت در کنار حرارت و قرار ندادن در یخچال تا زمان مصرف آن از مهمترین عوامل این مسمومیت بهشمار میآید.
گردکلی از اجرای طرح ضربتی بهداشتی برای مساجد، تکیهها و هیئتهای شهرستان چالوس خبر داد و اظهار کرد: همکاران ما در واحد بهداشت محیطی و بیماریها قبل از شروع ماه محرم به آموزش هیئتامنای مساجد اقدام کردند.
وی برگزاری کارگروه سلامت بهمنظور بررسی بیشتر این بیماری را دلیل بر اهیمت موضوع دانست و افزود: دعوت از رئیس اداره تبلیغات اسلامی و آموزشهای توجیهی برای مبلغانی که این ایام به مساجد میروند، صدور کارت سلامت رایگان برای افرادی که در این ایام مسئولیت آشپزی و توزیع غذا را بر عهده دارند و بازدید از مساجد تکیهها از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت گرفت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس در پایان گفت: از پرسنل حوزه بهداشت و بهویژه درمان شهرستان چالوس که در این روزها تلاش شبانهروزی را با توجه به تعدد بیماران داشتند قدردانی میشود.
عزاداران مسجد امام سجاد(ع) منطقه شمالآباد شهرستان چالوس، دوشنبه شب براثر مصرف آبگوشت نذری دچار مسمومیت شده و به بیمارستانهای این شهرستان مراجعه کردند.